Keramiek Kring Limburg

Exposities

Open ateliers 20 en 21 april

Op 20 en 21 april 2024 zullen een aantal leden, voor het tweede jaar, hun deuren openen. De ateliers zijn te bezoeken van 11.00-17.00 uur en op afspraak. Een mooie gelegenheid om de makers zelf te ontmoeten om te horen én te zien wat hen inspireert. De keramisten wonen verspreid over Nederlands en Belgisch Limburg. Deelnemende keramisten zijn: Carla Dijk en Carla Wolfs, Lei Hannen, Niek Hoogland en Imants Ancans, Cindy Heldens-van Aarssen, Heleen Dekkers en Piet Kerkhof, Arjen Markenstein, Dawaa Huizinga-Molom, Saskia Keijzers 
  • Exposities

Keramiek kijken in Hamont


Niek Hoogland, Tegels aardewerk

Een solotentoonstelling voor boegbeeld en ambassadeur van het Tegels slibversierd aardewerk. Niek Hoogland viert een dubbel jubileum: in 2023 wordt hij 70 jaar en in 2024 maakt hij 40 jaar keramiek. In 2023 kreeg hij als kers op de taart een 'artist in residency' aangeboden bij de wereldberoemde Leach Pottery.

Bouwen met klei

Carla Dijk is één van de exposanten. 
  • Exposities

Open Atelier Route Art Beesel/Reuver

Open atelier route Art Beesel-Reuver
Kunstkring Artimosa organiseert in samenwerking met 7 kunstenaars uit het kerkdorp Beesel, op 21 mei 2023 ART Beesel-Reuver. Een open atelierroute met pop-up galerieën. Van 10.00 tot 18.00 uur zetten kunstenaars hun deuren voor u open. Kunstenaars die hun eigen atelier open hebben zijn in Reuver Hub Pollen, Pierre Jetten met als gastexposante Anny Meuleners, Trees Simons en Ger Lenssen. In Beesel Petra Lommen, Sjaak Korsten, Juliette Wermenbol, Stan Linssen, Cindy Heldens,en Leonne van Deuzen. 
Er zijn 4 pop-up galerieën. In de Greswaren exposeren Carla Wolfs, Peter Jentjens en John Stultjens. Louk Weyers, Anita Dings en Marjolijn van Dijk zijn in de Innofabriek (Reuver) aanwezig. In het Parochiehuis (Reuver) is het werk te zien van Christel Roemermann, Peter Eijkelenbergh en Ger Lenssen. Last but not least, Teuntje Schouren in De Bongerd (Beesel). Diverse kunstdisciplines zijn te bewonderen. Van schilderkunst, keramiek, vilt, mix media, grafiek, plastiek, beeldhouwwerk, glaskunst tot geur- en ruimteontwerp.
Tijdens de rondgang kunt u bij de pop-up galerieën in Reuver genieten van de gitaarklanken van Deborah Berg. Ook zijn leden van Toneelgroep Reuver aanwezig. In Beesel speelt die dag Big Band Boesten in de kiosk. Er wordt geen entree geheven.
De Gresbuus is open voor een drankje en hapje. Routekaarten zijn van te voren te verkrijgen bij onder meer de bibliotheek in Reuver en het VVV-kantoor. Op de dag zelf bij alle deelnemende locaties. De route is digitaal te verkrijgen door de QR-code te scannen en is te vinden in de IZI travel app. De plekken zijn die dag tevens herkenbaar aan de blauwe Art Beesel en Artimosa vlaggen.
Dus houd zondag 21 mei 2023 vrij en kom genieten van de kunstwerken van de deelnemende onder het genot van muziek en/of een drankje.

Ode aan de natuur

43 keramisten, waaronder Anja van Rijen, exposeren in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn.

Odd Kunstroute Venlo

Op Hemelvaartsdag, 18 mei openen kunstenaars hun atelier in Venlo en omstreken.
Arjen Markenstein en Anja van Rijen nemen hier aan deel.

Open Atelier Dagen

Het werk van de leden biedt een brede variëteit aan verschijningsvormen, technieken, creativiteit en vakmanschap. Op 22 en 23 april 2023 zullen een aantal leden hun deuren openen. De ateliers zijn te bezoeken van 11.00-17.00 uur en op afspraak. Een mooie gelegenheid om de makers zelf te ontmoeten om te horen én te zien wat hen inspireert.    De keramisten wonen verspreid over Nederlands en Belgisch Limburg. Deelnemende keramisten zijn: Carla Dijk en Lidwien van Wersch, Lei Hannen, Heleen Dekkers & Piet Kerkhof, Arjen Markenstein, Dawaa Huizinga Molom, Saskia Keijzers en Alda Brunenberg, Edith Tergau, Frans Thevis en Yanette Wald, Natascha Rieter, Anja van Rijen, Neeltje de Vries, John Willems, Carla Wolfs en Donnie van Bree. 


 
  • Exposities

Et Dieu créa la femme

Negen Limburgse kunstenaars geven vorm aan de expositie ‘Et Dieu créa la Femme’ die vanaf 29 januari t/m 2 april 2023 in het Museum van de Vrouw in Echt te bezoeken is.

Onder de exposanten drie leden van de Keramiek Kring Limburg: Lidwien van Wersch, Dawaa Huizinga en Lei Hannen.

Het thema is “De Vrouw”, een thema bij uitstek in dit museum. Het hoeft geen betoog dat de vrouw een veelzijdig wezen is dat de kunstenaar al van oudsher geïnspireerd heeft. Het beroemde kleine beeldje ‘Venus van Willendorf’ dateert al van ruim 20.000 jaar voor Christus en er zullen in de loop van de geschiedenis maar weinig kunstenaars geweest zijn die zich nooit met het wezen ‘Vrouw’ hebben beziggehouden.

Expositie Keramiek Kring Limburg in ECI Cultuurfabriek Roermond

  • Exposities