Keramiek Kring Limburg

Dawaa Huizinga-Molom

Dawaa Huizinga-Molom is een veelzijdig kunstenares.
Ze werkt in haar atelier in Sittard. Dawaa tekent en maakt keramiek en bronzen beelden.
Hierbij laat ze zich vooral inspireren door de natuur, spiritualiteit, dieren en vaak vrouwen. In haar werken komen vooral vrouwen, tot uitdrukking die tot de verbeelding spreken.
Ze verbeeldt de innerlijke schoonheid van vrouwen en hun door de natuur geschonken prachtige vormen. Ze vindt dat vrouwen de moeders zijn van alle mensen in onze moderne maatschappij, zij zijn de oermoeders die met een dubbel gevoel tussen de maatschappij en hun kinderen staan.
In haar sculpturen staan vrouwen die elk hun eigen verhaal vertellen en soms zelfs met elkaar lijken te communiceren. Deze eigenschappen, grote en kleine emoties, grappige, humoristische, maar ook serieuze karaktereigenschappen komen heel subtiel tot uitdrukking.
Met haar project “De stem van de Aarde” laat de kunstenares zich inspireren door de klimaatverandering op onze aarde, het uitsterven van nuttige insecten en dieren maar ook de manier waarop de mensheid omgaat met onze aarde. Met de scheuren in haar werken en de kleine insecten wil ze de stem van de aarde tot uitdrukking laten komen. Door te experimenteren heeft ze deze resultaten bereikt.
In 1985 deed Dawaa mee aan de Internationale Artiesten Competitie in Moskou waar zij voor het eerst een prijs won in een kunstenaars competitie. Voor de 20-jarige kunstenares was dit een enorme stimulans om door te gaan in de richting die ze gekozen had.


Dawaa Huizinga-Molom
Steenweg 41, 6131 BC Sittard

 +31 6 12 96 89 94
 http://www.molom.nl/index.php/en/
 dawaa.molom@gmail.com
www.facebook.com/dawaahuizingamolom en www.facebook.com/dawaahuizinga
 www.instagram.com/huizingamolom en www.instagram.com/dawaamolom

terug